Welkom bij Connectorfinance

Na 15 jaar gewerkt te hebben binnen Rabobank Groep heb ik begin 2012 de ondernemerszijde gekozen om ’aan de andere kant van de tafel’ mijn ruime kennis over financieringen, overnames en investeringen in te zetten. Regelmatig dragen banken, investeringsmaatschappijen, accountants en juridisch adviseurs mij voor en nieuwe klanten vinden mij ook op aanbeveling van tevreden bestaande klanten. 

Het geeft mij plezier en energie om mijn kennis en netwerk in te zetten om ondernemingsambities te laten uitkomen door een passende financiering te structureren en te ondersteunen om deze aan te trekken. Zowel voor autonome groeiplannen als bij overnames. Zie ook Connectorfinance.nl.

Daarnaast word ik vaak als adviseur gevraagd op het moment dat het zwaar weer is en aan de bankzijde bijzonder beheer in beeld is gekomen of dreigt te komen. Het is voor financiers vaak wenselijk als de onderneming of instelling zich laat adviseren door een partij die ervaring heeft met bijzonder beheer situaties en die de taal van de bank spreekt. Dat geeft vertrouwen.

Ik voel me thuis in complexe onderhandelingen en in situaties waar creativiteit nodig is en veel belangen bij elkaar gebracht moeten worden. Vandaar ook de keuze voor Connectorfinance als label, dat staat voor zowel verbinding als financieel inhoudelijke kennis. 

Desgewenst neem ik de leiding, stuur ik specialisten aan, ondersteun ik bij het komen tot een goed financieringsmemorandum of vervul ik tijdelijk de rol van rechterhand van de directie. Een adviseur kan immers andere vragen stellen en een andere rol vervullen. Door ‘het rollenspel’ samen met de directie slim te spelen wordt het maximale resultaat bereikt. 

Ik breng zelf stevige inhoudelijke kennis mee. Zonodig wordt het team uitgebreid met een specialist uit mijn netwerk die past bij de vraagstelling. Ik houd van no-nonsense, recht door het midden en om met een team toe te werken naar een resultaat. Of dat nu gaat om een financieringsvraagstuk of om  het goed doorstaan van een bijzondere situatie.

Financiering

Een passende financiering vergroot succes. Draagt uw financieringsstructuur maximaal bij aan uw succes? Of kunnen bestaande afspraken zich ook tegen uw organisatie keren? Het verkrijgen van financiering is een specialisme.  Connectorfinance arrangeert in nauwe samenwerking met uw mensen uw financiering.

Directiesupport

Een incidentele situatie zoals een fusie, overname of spronginvestering? Overdracht naar de volgende generatie? Complexe onderhandelingen of een complex project? Een overname of het aangaan van een joint-venture? Een tijdelijk management- of aansturingsprobleem? Ik kan de tijdelijke externe versterking zijn.

Bijzonder beheer

Het vinden van een uitweg uit een kritieke situatie. Met herstel van vertrouwen en draagvlak voor de oplossing tussen u en uw financier(s) en investeerder(s). Ik spreek de taal van financiers, heb de ervaring en het netwerk om dit te bereiken en om met u de lange termijn toekomst van uw bedrijf veilig te stellen. 

Ik breng mee

  • Sinds 2012 ervaring als zelfstandig adviseur. Diepgaande kennis van hoe financiers en investeerders denken en hoe het komt dat ondernemingen slagen of falen. Oog voor het proces en besluitvorming. Kennis van de weg naar resultaat; 
  • 15 jaar ervaring in het bankwezen:
    • 1997-2002: Corporate Clients Food & Agri Rabobank International Utrecht
    • 2002-2007: Bijzonder Beheer Rabobank Groep. Grote reddingsoperaties als Laurus en Ahold. Daarnaast veel reddingsoperaties van middelgrote (familie)bedrijven. Lid van het management team Bijzonder Beheer Rabobank Groep.
    • 2007-2011: directeur bedrijven en directievoorzitter a.i. Rabobank Stad en Midden Groningen (destijds > 300 FTE)
  • Uitstekende contacten in de financiële sector, bij investeerders en in het bedrijfsleven.

Ik ben verbonden aan

Hanzehogeschool
Gastdocent financiering (Instituut voor Bedrijfskunde)
Lid Raad van Toezicht

Investeringsfonds Groningen
Lid Investeringscommissie

Ondernemer Coacht Ondernemer
(VNO NCW Noord)
Ambassadeur en geselecteerd coach

Kennismaken?

Neem gerust contact met mij op. Ik spreek graag af om, geheel vrijblijvend, kennis te maken en om van gedachten te wisselen.

Connectorfinance
Emmaplein 5
9711 AP Groningen

Bekijk de Algemene Voorwaarden